Temagrupper

Temagrupper är de olika aktiviteter vi har som tillhör Växhuset.

Legojobb

Några dagar i veckan arbetar en grupp med att packa monteringslådor till Euroform. De använder monteringskitet till att montera ihop en hylla som ska sitta som inredning i Volvos nya lastbil.

Mediagrupp

Tisdag till Fredag jobbar Mediagruppen med denna hemsidan så väl som våran egen tidning Solsidan. Vi designar även manualer, instruktioner, scheman och etiketter av olika slag. Det jobbas också med kassasystem och diagram efter önskemål. Samt att vi lagar och fixar datorer.

Skapa

I skapa ägnar man sig åt olika former av hantverk och estetisk verksamhet så som sömnad, tillverkning av smycken och målande med mera. I skapa ingår även måleri samt att det renoveras möbler.

Café Stadshuset

Här Driver deltagarna café i stadshuset. man gör Frukost buffé, sköter köket och fixar eftermiddags fika. det bakas en hel del.

Vår Butik

I Vår Butik säljs saker som tillverkats i Växhusets skapa grupp och från arbetscentrum. Det sker även en del tillverkning i Vår Butik.

Fixagruppen

Fixagruppen är en grupp som hämtar skräp från Växhuset, Kraftverket och Café Statt. 
Samt boendestöden vid behov. Skräpet sorteras upp och körs till soptippen. Fixagruppen ägnar sig även till småfix till dagverksamheten och boendestöden.

Återvinning

I Återvinning demonteras diverse elektronik ner i plast, metall, glas m.m. Detta körs sedan till soptippen för återvinning.

Ljungs

På Ljungs Trädgård har vi möjlighet att arbetsträna med stöd av handledare inom socialpsykiatrin. Vi finns där förmiddagar alla vardagar. Varierande arbetsuppgifter efter förmåga och chans att tänja på sina svårigheter. Vi Städar växthus, rensar ogräs, klipper gräs, packar upp varor och hjälper kunder. Att så frön, ta sticklingar och plantera växter som en kund beundrar mår man bra av.

Café Statt

I Café Statt förbereder deltagarna en frukostbuffé för Individ- och familjeomsorgens personal.
Inga handledare är närvarande och deltagarna utför självständigt uppgifter som kassaansvar,
städning, disk och inköp av råvaror.

Matlagning

På fredagsförmiddagarna har vi en grupp som lagar Fredagslunch till försäljning till deltagare och personal i huset.
Det lagas även till lunchlådor, efterrätter och fikabröd.